Thuis ontspannen


SpaWell is gesloten, het is winter en we moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Wat ga je dan doen? Spelletjes natuurlijk! Wij hebben een speciaal wellness ganzenbord gemaakt en een wellness woordzoeker. En bij spelletjes hoort uiteraard een lekker drankje.

Haarmasker maken

Er bestaan veel soorten haarmaskers. Het ene masker is geschikt voor droog en breekbaar haar en het andere masker juist weer voor vet haar. Wist je dat je heel goed zelf een haarmasker kunt maken?

 • Een bananenmasker is geschikt voor breekbaar haar. Prak 1 banaan en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing. Breng het masker aan, laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit.
 • Een aardbeienmasker helpt het tegengaan van vet haar. Prak 6 aardbeien met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kokosolie. Breng het aan op je haar en laat dit 15 minuten intrekken.
 • Een avocado-honingmasker is een voedend en verzorgend masker. Prak 1 rijpe avocado en voeg deze samen met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels kokosolie. Breng het aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken. 

Heeft je haar een echte boost nodig? Wikkel dan een handdoek om je haren tijdens het intrekken van het masker. Door de warmte trekt het nog beter in je haar. Was het masker altijd goed uit om vet haar te voorkomen.

Gezichtsmasker maken

Er bestaan veel soorten gezichtsmaskertjes. Het ene masker is geschikt voor een droge huid en het andere masker juist weer voor een vette huid. Wist je dat je ook heel goed zelf een masker kunt maken?

 • Een honing-yoghurtmasker heeft een reinigende werking en helpt bij het tegengaan van puistjes en mee-eters. Meng 1 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt en voeg daar wat druppels limoensap aan toe. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het masker af met koud water.
 • Een appelmasker is een reinigend en verzachtend masker. Rasp een appel en meng dit met 5 eetlepels honing. Breng het aan op je gezicht en spoel het na 10 minuten af met koud water.
 • Een aardbeienmasker reinigt een vette huid (en ruikt héérlijk). Meng 5 aardbeien met 1 eetlepel yoghurt en een eetlepel honing. Prak het mengsel fijn en breng het masker aan op je gezicht. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.

Wellness ganzenbord

Elk jaar gaat de spelletjeskast weer open en zijn we op zoek naar een leuk spel. Dit jaar hebben wij het klassieke ganzenbord omgetoverd in een wellness ganzenbord!

Omdat we helaas niet kunnen genieten van een dagje wellness, is het nu wel mogelijk om een beetje wellness in huis te halen. Veel plezier!

Ganzenbord downloaden

Het wellness ganzenbord

Winter cocktail

Iedereen kent natuurlijk glühwein, maar weinig mensen kennen de smakelijke variant met appelsap. Origineel komt dit drankje uit Schotland. Zeker weten dat jij je familie hiermee aangenaam gaat verrassen!

Wat heb je nodig voor twee cocktails? Twee theelepels honing, drie stokjes kaneel, kruidnagel, steranijs, een citroen, 300 ml appelsap en wat whisky. 

Schenk de appelsap in een pan en voeg een stokje kaneel, drie stukjes steranijs en wat kruidnagel toe. Breng het niet aan de kook, dan krijg je siroop. Laat de specerijen een kwartier intrekken. Haal vervolgens de specerijen eruit doormiddel van een vergiet.

Vul een hoog glas met een theelepel honing, wat whisky en een theelepel citroensap. Meng dit goed door elkaar en vul het glas met het warme appelsap mengsel. Versier het drankje met een kaneelstokje, kruidnagel en een schijfje citroen. Je kunt dit recept trouwens ook prima zonder de whisky maken. 

Masseer elkaar

Ervaar jij knelpunten in de rug, nek of schouders? Masseer elkaar! Steek wat geurkaarsen aan, zet een muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken;

 • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk. Doe dit een aantal keer.
 • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt hierbij gestimuleerd. 
 • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand.

Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan. Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar.

Wellness woordzoeker

Vanwege de coronamaatregelen zijn we weer zoveel mogelijk thuis. Spelletjes zijn dan ook razend populair tijdens de lockdown. Ben jij een echte sauna liefhebber? Dan is deze wellness woordzoeker echt iets voor jou. 

De woorden kunnen van links naar rechts, van rechts naar links, horizontaal, verticaal en diagonaal geschreven zijn. Sommige letters worden in meerdere woorden gebruikt.

Heb jij alle woorden gevonden? Dan vormen de letters die niet gebruikt zijn de oplossing. Veel succes en plezier! 

Woordzoeker downloaden

ALL SOCIAL 1080x1080 Wellness Woordzoeker 1

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdient als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

TREATMENTS®

Heb je geen massageproducten thuis? Haal dan de geuren van SpaWell in huis met de producten van TREATMENTS®! Deze geuren worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
 • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
 • Kom alles te weten over wellness & sauna;
 • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.

Ontdek TREATMENTS®

Naar de website