Ontdek de afkoelmogelijkheden


SpaWell heeft diverse afkoelmogelijkheden die je bij warme en koude dagen kunt gebruiken. Of het nu warm weer is of juist niet, afkoelen tijdens jouw dagje wellness bij SpaWell blijft belangrijk. Zorg dat je je lichaam langzaam koelt. Dit doe je door de hoeveelheid verkoeling op te bouwen en de temperatuur langzaam af te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een wandeling in de buitenlucht of een neveldouche. De echte durfals kunnen eindigen met een verfrissende stortemmer of dompelbad.

Keep it cool, ontdek de Summerdeals

Buitenlucht

Een rustige en goede manier om af te koelen is om te gaan wandelen in de buitenlucht. Wanneer je gaat wandelen koelt je lichaam rustig af en het werkt verfrissend. Ontdek de prachtige tuin van SpaWell tijdens je wandeling en bekijk de buiten faciliteiten. 

Douche

Meestal is de (nevel)douche of afkoelslang een goede manier om af te koelen. Zo kan je lichaam de warmte rustig kwijt en kan het weer langzaam op temperatuur komen. Vergeet je hoofd niet mee te koelen, dit voorkomt namelijk hoofdpijn. 

Dompelbad

Durf jij het aan? Stap dan eens het dompelbad en ervaar de heerlijke tinteling van jouw lichaam. Door deze afkoelmethode wordt je bloedsomloop bevorderd. Neem altijd wel eerst een douche voordat je het dompelbad in stapt. 

Stortemmer

Deze methode is voor de echte durfal en zorgt voor een 'schrik effect' op jouw lichaam. Het is daarom belangrijk om dit aan het einde van jouw koelingsproces pas te doen. Schrikt je lichaam teveel, dan heeft het namelijk de neiging om juist weer op te warmen.

Waarom is afkoelen belangrijk?

Keep it cool! Wanneer je dit niet doet, heb je kans op na transpireren, benauwdheid of hoofdpijn. Je lichaam moet de warmte kwijt raken en daarom is het verstandig om na iedere saunaronde flink te koelen. Koel je echter te snel af met een te lage temperatuur dan denkt je lichaam dat hij zich weer op moet warmen en werkt het averechts. Langzaam opbouwen dus!

Koelen doe je tussen de saunarondes door. Bekijk welke sauna's SpaWell allemaal te bieden heeft:

Bekijk alle saunafaciliteiten