Afkoelen


SpaWell heeft diverse afkoelmogelijkheden die je bij warme en koude dagen kunt gebruiken. Of het nu warm weer is of juist niet, afkoelen tijdens jouw dagje wellness bij SpaWell blijft belangrijk. Zorg dat je je lichaam langzaam koelt. Dit doe je door de hoeveelheid verkoeling op te bouwen en de temperatuur langzaam af te bouwen. 

Classic Faciliteitenpagina icons koude baden

Buitenlucht

Een rustige en goede manier om af te koelen is om te gaan wandelen in de buitenlucht. Wanneer je gaat wandelen koelt je lichaam rustig af en het werkt verfrissend. Ontdek de prachtige tuin van SpaWell tijdens je wandeling en bekijk de buiten faciliteiten. 

Dompelbad

Durf jij het aan? Stap dan eens het dompelbad en ervaar de heerlijke tinteling van jouw lichaam. Door deze afkoelmethode wordt je bloedsomloop bevorderd. Neem altijd wel eerst een douche voordat je het dompelbad in stapt. 

Douche

Meestal is de (nevel)douche of afkoelslang een goede manier om af te koelen. Zo kan je lichaam de warmte rustig kwijt en kan het weer langzaam op temperatuur komen. Vergeet je hoofd niet mee te koelen, dit voorkomt namelijk hoofdpijn. 

Stortemmer

Deze methode is voor de echte durfal en zorgt voor een 'schrik effect' op jouw lichaam. Het is daarom belangrijk om dit aan het einde van jouw koelingsproces pas te doen. Schrikt je lichaam teveel, dan heeft het namelijk de neiging om juist weer op te warmen.

Beleef meer

Naast de koude baden en afkoelmogelijkheden zijn er diverse verwarmde baden bij SpaWell te vinden. Zo kan je een rondje zwemmen in het binnen- of buitenzwembad. Bekijk ook de andere faciliteiten waar je heerlijk kan relaxen tijdens jouw dagje wellness.